Accesul turistilor in zona Platoului carstic Padis in perioada Sarbatorii Pastelui, conform ritului catolic

26-03-2018

Aducem in atentia amatorilor de drumetii montane, care sarbatoresc Pastele conform ritului crestin catolic si intentioneaza sa faca o tura in arealul Platoului carstic Padis urmatoarele aspecte: 

- Accesul cu mijloace auto este posibil numai pe DJ 763 si numai pana la cabana Padis. De aici catre jud. Cluj - Doda Pilii, Ic Ponor - accesul auto nu este posibil.

- Accesul auto din Saua Scarita (DJ 763 ) spre Glavoi nu este posibil datorita stratului consistent de zapada (> 1 m).

- De asemenea, nu recomandam fortarea trecerii catre Poiana Varasoaia, riscul de a ramane inzapeziti fiind extrem de mare.

 - Accesul auto dinspre Vartop catre Cheile Galbenei, de-a lungul Vaii Luncsoara, este incert, riscul de a ramane inzapeziti fiind, de asemenea, extrem de mare, situatie similara si pe drumul forestier care vine dinspre DJ 273 (sectorul Pietroasa-Boga) catre Cheile Galbenei.

- Sub aspect general, prezenta stratului consistent de zapada permite efectuarea de ture de vizitare a principalelor obiective turistice din arealul Platoului carstic Padis numai practicantilor de schi de tura experimentati si perfect echipati.

In concluzie, nu va aventurati sa fortati accesul catre Cheile Galbenei, Cetatile Ponorului, Lumea Pierduta, Cetatile Radesei si alte obiective turistice majore. Riscul de inzapezire este crescut. Cu exact aceleasi dificultati se vor confrunta si eventualele echipele de salvare si, ca atare, nu poate nimeni garanta veti beneficia de ajutorul optim in timp util.

Vacanta placuta tuturor.

Cu stima, Marin Adrian - dispecer SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor



Contact SALVAMONT
Adauga un comentariu