Termeni si conditii de utilizare ai aplicatiei Salvamont

1. Aplicatia si acceptarea folosirii acesteia

Termenii si conditiile de utilizare ale aplicatiei Salvamont (denumiti in continuare "Termenii"), asa cum sunt prezentati in prezentul document sunt si vor fi guvernati si interpretati in conformitate cu legea romana. Accesand, folosind sau inregistrandu-te pentru a beneficia de aplicatia Salvamont accepti si iti dai acordul sa te supui acestor Termeni.

Folosind Aplicatia Salvamont, LUATI LA CUNOSTINTA SI SUNTETI DE ACORD CU ACESTI TERMENI. Daca decideti ca nu sunteti de acord cu oricare dintre acesti Termeni, va rugam sa nu folositi Aplicatia.

 

2. Despre Aplicatia Salvamont
2.1. Dezvoltator si furnizor

Aplicatia este furnizata de catre Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, cu sediul in Brasov, str. Panselelor nr. 23, bl. 1, CF 4921490, denumită in continuare SALVAMONT ROMANIA 

Dezvoltatorul tehnic al Aplicatiei este WEB SERVICES SOLUTIONS SRL (denumit in continuare Dezvoltatorul).

Mentenanta Aplicatiei se realizeaza de catre Dezvoltator.

Informatiile cuprinse in Aplicatie sunt furnizate exclusiv de catre SALVAMONT ROMANIA  .

 

2.2. Informatiile cuprinse de Aplicatie

Salvamont reprezinta aplicatia oficiala a Asociatiei Nationala a Salvatorilor Montani din Romania (denumita in continuare " Salvamont Romania ") si cuprinde 2 sectiuni, dupa cum urmeaza:

 1. a) O sectiune cu informatii generale care pot fi vizualizate de utilizatori fara a fi necesara inregistrarea utilizatorului in Aplicatie. Aceasta sectiune cuprinde informatii cu titlu informativ, ca de exemplu: sfaturi pentru turiști si date de contact ale structurilor Salvamont
  Utilizatorii au posibilitatea de a face Comentarii pentru anumite informari publicate in Aplicatie.

ATENTIE - textele publicate in Aplicatie sunt cu titlu informativ.

 

 1. b) Sectiunea pentru modul S.O.S care poate fi folosita doar de catre Utilizatorii inregistrati in Aplicatie prin completarea urmatoarelor campuri: nume utilizator, numar de telefon, Email, parola. In sectiunea S.O.S aveti la dispozitie un serviciu de localizare a pozitiei telefonului, prin care se poate notifica in timp real dispeceratul Salvamont despre traseul si coordonatele dvs., altitudinea si chiar si nivelul bateriei telefonului. Modul SOS functioneaza numai cu activarea prealabila a functiei de Localizare a Echipamentului Terminal pe care este instalata Aplicatia. Modul S.O.S poate fi utilizat doar daca telefonul se afla in aria de acoperire a unui operator de telefonie mobila. Serviciul mobil poate fi utilizat numai daca utilizatorul are acces la serviciile de internet mobil ale unui operator de telefonie mobila iar apelul S.O.S va functiona doar daca telefonul este in aria de acoperire a furnizorului tau de telefonie.

ATENTIE - pentru situatiile de urgenta se va apela de pe Echipamentul Terminal utilizat Serviciul National de Urgenta 112, apel gratuit.

Utilizarea modul S.O.S. din Aplicatie nu inlocuieste apelarea Serviciul National de Urgenta si nu garanteaza localizarea Utilizatorilor de catre DNS sau alte autoritati nationale.

 

3. Declaratii si garantii

La momentul inregistrarii in vederea utilizarii aplicatiei Salvamont, declari si garantezi urmatoarele:

 1. ca ai dreptul, autoritatea si capacitatea deplina de exercitiu in vederea accesarii si utilizarii aplicatiei;
 2. ca esti de acord cu Termenii si conditiile de utilizare si intelegi ca te supui acestora;
 3. prin utilizarea Aplicatiei nu vei incalca nicio lege sau regulament al tarii in care domiciliezi, tu fiind singurul responsabil pentru respectarea tuturor legilor si regulamentelor locale aplicabile.

 

4. Ce tip de continut se poate publica in Aplicatie?

Utilizatorul are posibilitatea de a publica urmatoarele tipuri de continut (denumit in continuare "Continut") in Aplicatie / date cu caracter personal (pentru inregistrare si utilizarea modului SOS din cadrul Aplicatiei), Comentarii de tipul: mesaje publice, imagini sau texte.

Reguli aplicabile cu privire la Continut si utilizarea Aplicatiei:

 1. a) Utilizatorul este singurul responsabil pentru Continutul publicat, garantand ca acesta nu va incalca drepturile de proprietate intelectuala sau alte drepturi ale unei terte parti
 2. b) Se interzice distribuirea prin intermediul aplicatiei Salvamont de Continut cu caracter pornografic, ofensator, care contine injurii, care descrie orice forma de violenta sau de cruzime, care prezinta sau sugereaza acte sexuale, care prezinta arme de orice fel, care constituie o incalcare a legii sau orice modalitate prin care aceasta ar putea fi incalcata, care prezinta consum de droguri sau alte substante ilegale, care prezinte consum excesiv de alcool, care promoveaza rasismul, sexismul, homofobia, discriminarea etnica sau sociala, care are caracter abuziv, indecent, calomniator sau obscen, care poate aduce prejudicii unei persoane si/sau incalca dreptul la imagine al unei persoane, care este protejat de drepturi de autor.
 3. c) Se interzice distribuirea prin intermediul aplicatiei Salvamont de Continut ce are legatura cu activitati comerciale (incluzand dar fara a se limita la vanzari, concursuri si publicitate, legaturi catre alte site-uri web sau numere de telefon premium) sau contine publicitate sau materiale promotionale ale unor terti.
 4. d) Se interzice distribuirea prin intermediul aplicatiei Salvamont a unui tip de Continut care sa fie afectat de virusi sau coduri de programe, fisiere corupte sau programe menite sa intrerupa, sa distruga sau sa limiteze buna functionalitate a unui software, hardware, a unei retele, a unui server sau a altor echipamente.
 5. e) Continutul publicat nu va afecta in niciun mod Aplicatia, imaginea sau serviciile Vodafone si Salvamont Romania.
 6. f) Prin Continutul publicat nu se vor colecta, procesa, salva, datele cu caracter personal ale celorlalti Utilizatori si nici materialele incarcate in Aplicatie de alti Utilizatori;
 7. g) Este interzisa folosirea Continutul publicat de alti Utilizatori si/ sau informatiile personale ale acestora in scopuri comerciale, pentru a trimite mesaje nesolicitate, pentru a hartui sau a le folosi in scopuri ilegale sau ilicite. In cazul in care nu se respecta aceste reguli sau exista suspiciuni ca nu sunt respectate, ne rezervam dreptul de a inchide contul Utilizatorului in cauza, fara niciun drept al Utilizatorului de a ne pretinde sau solicita daune (materiale sau morale) cauzate de consecintele acestei actiuni.

 

5. Cine poate vizualiza Profilul / Continutul pe care il publici in Aplicatie?

Profilul Utilizatorului inregistrat sau continutul publicat in Aplicatie poate fi vizualizat doar de catre de catre Dezvoltator si la cerere, de catre detinatorul unui cont de utilizator.

 

6. Drepturi

Salvamont Romania va acorda dreptul ne-exclusiv de a descarca, instala si folosi aplicatia Salvamont pe teritoriul dumneavoastra, pe telefonul dumneavoastra mobil, doar in scopuri personale, necomerciale.

Noi si furnizorii nostri de licente detinem toate drepturile de proprietate asupra aplicatiei Salvamont. Nu veti avea niciun drept asupra aplicatiei Salvamont, cu exceptia dreptului de a folosi aplicatia conform acestor termeni. In mod particular, intelegeti si sunteti de acord ca: i) nu aveti permisiunea sa revindeti, sa copiati sau sa distribuiti aplicatia in scopuri comerciale sau sa folositi aplicatia in orice alt mod care contravine acestor Termeni ai serviciului ii) nu aveti permisiunea sa duplicati, transferati, copiati sau distribuiti orice parte a aplicatiei, in orice mediu, fara autorizatia noastra prealabila in scris (iii) nu aveti permisiunea sa decompilati sau sa modificati orice parte a aplicatiei; si (iv) veti respecta termenii si conditiile acestor Termeni ai serviciului.

Nicio prevedere din acesti termeni nu va afecteaza drepturile legale de consumator. Pentru informatii suplimentare despre drepturile dumneavoastra legale, contactati organizatia locala de protectia consumatorilor.

 

7. Informatiile si datele dumneavoastra

 

 1. a) Care sunt datele cu caracter personal (inclusiv de trafic si localizare) colectate? Nume de utilizator, Email, Numar de telefon, Data inregistrarii, Sistemul de operare al dispozitivului, Latitudine, Longitudine, Altitudine, Nivelul bateriei dispozitivului.
 2. b) Care sunt scopurile colectarii si procesarii datelor? (prezente si viitoare)
  S-a agreat ca datele personale sunt necesare Salvamont-ului pentru a reduce riscul abuzului serviciului si verificarea existentei unui utilizator uman (email si parola) si pentru a alinia serviciul la cerintele 112 (nume si prenume apelant, localizare incident).
 3. c) Care sunt posibilitatile de obtinere a consimtimantului utilizatorului: opt-in
 4. d) Presupune vreun cost pentru client utilizarea acestei aplicatii? (detaliate la punctul 9)

Utilizatorul declara ca este de acord ca datele furnizate la inregistrare sa fie colectate si prelucrate de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, cu sediul in Brasov, str. Panselelor nr. 23, bl. 1, CF 4921490 precum si anumite informatii despre utilizator care servesc functionarii si dezvoltarii serviciului (de ex. informatii privind computerul si furnizorul de internet).

Utilizatorul declara ca este informat in legatura cu dispozitiile Capitolului IV din Legea nr. 677/2001, conform carora beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justitiei si dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care il privesc si de a solicita stergerea acestora. Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorul se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, catre Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, cu sediul in Brasov, str. Panselelor nr. 23, bl. 1, CF 4921490

Pentru a opera aplicatia Salvamont, pentru a-i remedia eventualele probleme si pentru a-i optimiza si imbunatati performantele, folosim informatiile dvs. in urmatoarele moduri:

 1. a) Nu colectam numarul dumneavoastra de telefon mobil in mod automat insa il solicitam pentru utilizatarea modului S.O.S. si pentru a va putea contacta.
 2. b) Colectam unele informatii despre dispozitvul dumneavoastra si despre folosirea [APP] (de exemplu limba, statistici despre dispozitiv si despre folosire).
 3. c) [APP] afiseaza locatia cand dumneavoastra folositi [APP] in modul Start tracking din cadrul functiei SOS, la cererea dvs. Puteti dezactiva functia apasand butonul Stop tracking si similar in apelul initiat din aplicatie.

Trebuie sa ne notificati imediat cu privire la bresele de securitate sau utilizarea neautorizata a telefonului dumneavoastra mobil. Nu vom fi raspunzatori pentru pierderile dumneavoastra cauzate de utilizarea neautorizata a contului dumneavoastra, puteti fi raspunzator pentru pierderile suferite de noi sau de alte persoane din cauza unei astfel de utilizari neautorizate.

Dreptul de acces la datele personale:
Orice utilizator are dreptul de a obtine de la Salvamont Romania, la cerere si in mod gratuit:

 1. a) dupa caz, rectificarea, actualizarea sau stergerea datelor cu caracter personal;
 2. b) dupa caz, stergerea informatiilor (trasee sau apeluri efectuate) preluate de catre aplicatia Salvamont. Initierea procedurii de stergere a informatiilor se va face prin trimiterea unui email la adresa contact@salvamontromania.ro in care sa va solicita stergerea datelor stocate

 

8. Costuri pentru utilizarea Aplicatiei / Serviciilor

Aplicatia Salvamont va este oferita gratuit. Nu veti fi taxat pentru instalarea aplicatiei Salvamont. Veti fi taxat pentru datele folosite pentru descarcarea si utilizarea Aplicatiei.

 

9. Inchiderea sau modificarea Aplicatiei

Puteti sa incetati oricand utilizarea aplicatiei Salvamont. In functie de tipul dispozitivului, puteti, de asemenea, sa dezactivati sau sa dezinstalati oricand Aplicatia de pe dispozitiv.

Totodata, puteti solicita anonimizarea datele inregistrate in aplicatie printr-o solicitare la adresa de email: suport@salvamontromania.ro.

Daca datele au fost anonimizate, Salvamont isi rezerva dreptul de stergere a acestora.

Putem sa suspendam, incheiem sau modificam aplicatia Salvamont imediat din orice motiv, inclusiv cand necesita lucrari de reparatii sau intretinere. Putem sa adaugam periodic functii noi si nu avem obligatia sa oferim nicio functie anumita prin aplicatia Salvamont. Putem sa retragem aplicatia Salvamont, insa in acest caz vom oferi un mesaj de informare cu cel putin 30 de zile in avans.

 

10. Pentru ce nu suntem responsabili

Furnizam aplicatia Salvamont "ca atare" doar pentru uzul dumneavoastra personal. Nu toate serviciile [APP] vor functiona cu toate echipamentele mobile - va trebui sa verificati daca echipamentul dumneavoastra mobil este compatibil cu aplicatia inainte de a va inregistra. Va dati acceptul ca aplicatia nu va fi livrata fara erori sau in mod continuu, ca unele imperfectiuni nu vor fi corectate.

Vodafone nu este responsabila de niciun fel de prejudicii cauzate telefonului mobil, calculatorului personal sau oricarui echipament sau tehnologie, incluzand dar fara a se limita la orice bresa de securitate cauzate de virusi, erori, inselaciuni, falsificare, omitere, intrerupere, defectiunie, intarziere in operatiuni sau transmisiuni, lini computerizare sau cadere a retelei sau orice alta defectiune tehnica produsa ca urmare a utilizarii Aplicatiei.

Astfel, nu vom fi responsabili pentru nicio pierdere sau dauna pe care noi sau dumneavoastra nu am putut sa o prevedem in limite rezonabile la data la care ati inceput sa folositi aplicatia sau care nu se afla sub controlul nostru.

De asemenea, nu vom fi responsabili pentru:

 1. a) orice pierdere sau dauna (morala sau patrimoniala) datorata Continutului pe care l-ati incarcat, stocat sau partajat;
 2. b) orice continut sau servicii furnizate de alta persoana sau organizatie;
 3. c) orice pierdere sau dauna pe care ati fi putut sa o evitati fiind atent sau luand masuri rezonabile;

sau

 1. orice pierdere sau corupere a continutului dumneavoastra sau a altor date ale dumneavoastra, daca pierderea sau coruperea respectiva nu este cauzata de noi sau nu se afla sub controlul nostru in limitele rezonabilului. De asemenea, iti punem in vedere ca SALVAMONT ROMANIA nu raspunde fata de tine si/sau fata de terte parti pentru niciun fel de daune directe sau indirecte inclusiv, dar fara a se limita la pierderi de profit, castiguri nerealizate si/sau nefructificarea unor oportunitati de afaceri sau orice alte pierderi similare suferite de tine ca urmare a lipsei de folosinta a Aplicatiei si a Serviciilor sau de calitatea necorespunzatoare a Serviciilor.

Orice pierderi, daune, prejudicii rezultate din neglijenta sau imprudenta noastra sau a partenerilor nostri, sunt excluse.

 

11. Legea aplicabila

Putem sa permitem altei persoane sa duca la indeplinire in numele nostru oricare dintre obligatiile care ne revin conform acestor termeni. Sunteti de acord ca putem sa transferam drepturile si obligatiile care ne revin conform acestor termeni catre alta companie din cadrul SALVAMONT ROMANIA  . Daca transferam drepturile si obligatiile noastre catre orice alta terta parte, va vom anunta. Daca oricare dintre acesti termeni nu poate fi pus in aplicare de o instanta sau de alta autoritate, il vom sterge din acesti termeni si acest lucru nu va afecta restul termenilor. Putem sa va trimitem notificari prin e-mail, prin mesaje text, prin posta sau prin site-ul nostru web. Putem sa modificam oricand acesti termeni publicand termenii modificati la adresa www.salvamontromania.ro/aplicatii, fara notificarea prealabila a persoanelor care o utilizeaza. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile pentru utilizarea serviciilor pentru a le putea consulta in orice moment.

Acesti termeni si Aplicatia vor fi guvernati de legislatia din Romania.

In cazul aparitiei unui conflict/ neintelegeri legata de utilizarea Aplicatiei / Serviciilor, vom incerca solutionarea conflictului respectiv pe cale amiabila, negocierile in acest sens fiind guvertate de buna credinta.

Toate disputele vor fi solutionate in instantele din Bucuresti, cu exceptia cazurilor in care legislatia in vigoare specifica o alta jurisdictie pentru dumneavoastra ca si consumator.

 

12. Asistenta

Speram ca folositi cu placere aplicatia Salvamont.

Daca aveti orice problema, ne puteti trimite un email la adresa  suport@salvamontromania.ro

 

13. Forta Majora si Cazul Fortuit

SALVAMONT ROMANIA  nu este raspunzator fata de Utilizator pentru neindeplinirea oricarei obligatii in caz de forta majora / caz fortuit si in general in cazul unui eveniment care este dincolo de controlul sau, cat si pentru operarea si conexiunea altor retele nationale sau straine si pentru activitatile si actiunile lor in general.

Caz de forta majora / de caz fortuit poate fi, de exemplu dar nu limitativ: stare de razboi (fie declarat sau nu), conflict armat, revolutie, insurectie, actiuni sau amenintari militare sau teroriste, sabotaj, tulburari civile, greve sau alte actiuni in campul muncii, legi, regulamente, decizii sau directive, catastrofe naturale, cutremur, incendiu, explozie, tulburari solare sau meteorologice, urgente publice sau orice alta intamplare, care este dincolo de controlul sau.

SALVAMONT ROMANIA  va lua toate masurile necesare pentru a asigura disponibilitatea maxima a Aplicatiei in caz de forta majora si pentru cazurile fortuite, respectiv pentru evenimente care sunt dincolo de controlul sau.