Salvamont Bihor te informeaza

06-02-2012

06 februarie 2012

 

AVERTIZARE SALVAMONT

Revenim asupra informarii  nivologice de la sfarsitul lunii ianuarie 2012 si precizam ca riscul de avalansa in sectoarele mentionate mai jos ramane la gradul 3 spre 4.

Recomandam turistilor care abordeaza trasee de creasta, practicantilor de schi si snowboard in stil off-pist, practicantilor de schi fond si schi de tura sa evite urmatoarele zone:

        Vf. Poieni – versant Sud -vest

Vf. Carligate - versant Sud

Vf. Fantana Rece - versantii Sud si Sud-vest

Vf. Bohodei – versant Vest

Vf. Piatra Talharului – versant Est

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu cele 5 grade de risc, va recomandam sa accesati pagina web: 

http://www.avalanches.org/basics/scalarisculuideavalansa/

 

In atentia automobilistilor

Pentru automobilistii care doresc sa se deplaseze spre principalele zone turistice din zona montana inalta a Bihorului, respectiv spre: 

Satul de vacanta Vartop ( DN 75 ) 

Statiunea Stana de Vale ( DJ 764 A )

SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor informeaza ca la aceasta data drumurile de acces sunt practicabile si se circula in conditii de iarna.

ATENtIE !!!

DJ 118 K – Bulz – Remeti – Coada Lacului - Stana de Vale, intre Barajul Lesu - Stana de Vale este inchis circulatiei publice pe perioada de iarna fiind declarat impracticabil.

Cu toate acestea, este posibil ca la initiativa proprietarilor de pensiuni din zona lacului de acumulare Lesu drumul sa fie degajat ptr acces dinspre Remeti spre zona de agrement Coada Lacului. Din acest motiv recomandam celor care totusi doresc sa se deplaseze in aceasta zona sa contacteze primariile din zona si, eventual, pensiunile din zona care au postate pe internet datele de contact.

In mod cert, sectorul Coada Lacului - Stana de Vale nu este accesibil auto pe toata durata iernii.

 

DJ 763 – Sudrigiu - Pietroasa – Boga – Padis – Ic Ponor – Rachitele este pe sectorul Boga - Rachitele inchis circulatiei publice pe perioada de iarna fiind declarat impracticabil.

Cu toate acestea, este posibil ca la initiativa proprietarilor de pensiuni din zona satului de vacanta Boga, valea Aleului si a platoului carstic Padis drumurile sa fie degajate ptr acces dinspre Pietroasa. Din acest motiv recomandam celor care totusi doresc sa se deplaseze in aceaste zone sa contacteze primariile din zona si, eventual, pensiunile din zona care au postate pe internet datele de contact.

In mod cert, sectorul Padis  - Ic Ponor nu este accesibil auto pe toata durata iernii.  Persoanele care se aventureaza pe sectoarele de drum mai sus mentionate fara sa se documenteze temeinic, o fac pe propria raspundere.

Adi Marin

vp.exec. SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor



Contact SALVAMONT
Adauga un comentariu