1 Mai in zona montana a judetului Bihor

28-04-2017

Celor care se deplaseaza cu autovehicule :
Accesul auto catre zona Padis este posibil numai dinspre DN 76 (E 79) de la Sudrigiu, urcand pe DJ 273, prin Pietroasa spre Padis. Accesul auto, pe acelasi DJ 273, dar spre / dinspre judetul Cluj nu este posibil. 
Recomandam prudenta si mare atentie celor care doresc sa ajunga cu masina in Poiana Glavoi ! Existe inca portiuni de drum cu gheata si zapada in care autovehiculul poate ramane blocat. Prezenta unei lopeti si a unei toporisti in portbagaj se poate dovedi salutara in cazul unui astfel de blocaj. 
Cei care doresc sa campeze in Poiana Glavoi trebuie sa tina cont de existenta zapezii in acest perimetru si de faptul ca noaptea se inregistreaza inca temperaturi negative.
Drumul  DJ 108J, care porneste din Remeti spre Stana de Vale,  pe portiunea dintre Satul de vacanta Coada Lacului Lesu si statiunea Stana de Vale NU ESTE accesibil autovehiculelor cu garda joasa la sol.
Pentru cei care intentioneaza sa abordeze un traseu turistic montan:
In zonele turistice Vartop, Padis si Stana de Vale, data fiind abundenta zapezii acumulate in aceasta iarna (ultima oara a nins serios saptamana trecuta, 17-23.04) NU SE RECOMANDA abordarea traseelor cu grad mare de dificultate care tranziteaza vai adanci, canioane, chei, doline. Amintim aici Circuitul Cetatile Ponorului ; Circuitul Vaii Galbena ; Circuitul Izvoarele Somesului Cald ; Circuitul Saritoarea Bohodei etc.  NU va apropiati de zona de intrare a avenelor (exemplu Bortig, Negru, Gemanata) acestea putand deveni usor capcane mortale pentru imprudenti. 
Limitati-va la trasee usoare, fara diferente mari de nivel, eventual pe care le-ati mai parcurs anterior.
Echipati-va corespunzator mediului montan si conditiilor meteo existente.
Pe perioada mini-vacantei de 1 Mai, patrulele SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor vor fi prezente in 4 zone turistice: Vartop, Stana de Vale, Padis si Defileul Crisului Repede (Suncuius-Vadu Crisului).
In caz de nevoie, interventia echipelor Salvamont se solicita prin apel telefonic la 112 – Apel Unic de Urgenta sau  0SALVAMONT (0752826668)
 

Comentarii:

Frumos perfecr
Postat: 24-05-2017 de catre Narcisa
De ce nu se vad caprioarele
Postat: 20-08-2017 de catre

Contact SALVAMONT
Adauga un comentariu